Bijen Management

Bijen management voor uw organisatie, een prikkelend bijeffect

Bijen overleven al miljoenen jaren in volken van al snel 40.000 individuen. Wij mensen zijn eigenlijk nog maar net begonnen met in grote verbanden samen te werken. Wij hebben effectief organiseren nog niet in de genen, zoals dat bij bijen wel het geval is. Vergeleken bij bijen zijn wij pas aan het leren kruipen!

Inhoud en principes van de training bijen management

Overleven in een volk, hoe doen bijen dat? Wat kunnen wij van hen leren?

Welke principes gaan achter hun overleven schuil? Trainer Ramon neemt u mee in de wereld van de bijen. Samen met u spitst hij hun principes toe op uw organisatie. U kijkt samen met hem naar het systeem van het volk als geheel, maar ook naar het individu, als micromotor van elke verandering.

Deze krachtige metafoor van bijen management gaat over missie en strategie bepalen, leiderschap of het ontbreken daarvan, de omgeving (ver)kennen, communicatie, prioriteiten stellen en crisismanagement bij conflict.

De opbrengst en winst van Conflict en misleiding door bijen en mensen

Bijen bouwen zelf conflicten in hun organisatie in, om effectief te zijn. Zij hebben net als mensen conflicten nodig. Het verschil is dat mensen conflicten zelden bewust inzetten voor de groei van de organisatie en ze slechts ervaren als een destructief proces. Echter, kennis over conflict doet wonderen!

En, doen bijen ook aan misleiding en bedrog? Bijen worden in ieder geval zelf massaal misleid. Door Ramon als imker, door de bloemen of door het weer. Zelf lijken ze slecht in misleiding, ze zijn eigenlijk altijd goudeerlijk. Misschien wel daarom worden ze door de eeuwen heen vaak als voorbeeld genoemd. Geroemd om hun loyaliteit en vlijt, of gezien als boodschapper van God aan de mensheid. Maar, ....is dat eigenlijk wel terecht?

Training door professionele imker en bestuurs- en conflictdeskundigen

Ramon Hagedoorn is bestuurskundige en imker en als trainer en spreker verbonden aan het Nederlands Conflictinstituut. Hij gebruikt de metafoor van de bijenwereld voor effectief organiseren.

In deze training werkt hij samen met conflictexpert Jeroen Ketelaars. Samen weten zij in deze tweedaagse duo training het spanningsveld te belichten tussen een volk dat niet kan nadenken en toch effectief weet te organiseren en teams waar goed opgeleide mensen zeer regelmatig, soms destructief, conflict beleven. Door deze training verkrijgt u diepe inzichten in de belangen waarover het in uw organisatie werkelijk gaat en hoe u profiteert van de dynamiek van conflict en de creativiteit die daaruit voortkomt.

Lezing, workshop of training bijen management

Het inzicht in de organisatievaardigheden van bijen kan worden gebracht in de vorm van een inspirerende lezing van anderhalf uur, als workshop van een dag, of als intensieve tweedaagse training. Ook kan het principe van bijen management worden ingebouwd in de meerdaagse trainingen conflicthantering en conflictmanagement.

U kunt zich inschrijven voor bijen management als in company training, of als zelfstandig persoon in de voor iedereen toegankelijke open training, waarin u samen met anderen zelfstandig ingeschreven personen een groep vormt. Het voordeel daarvan is dat u met verschillende mensen uit verschillende achtergronden praktijkervaringen kunt delen.

Ook deze training is HOT !

HOT staat hier voor Half Open Training.

Dat betekent dat als u zich met 5 collega's, vakgenoten of vrienden inschrijft, het Nederlands Conflictinstituut de doorgang van deze training garandeert. Wij vullen uw groepje dan aan met enkele zelfstandigen.

Maatwerk is altijd mogelijk om zo volledig mogelijk aan te sluiten bij een thema of specifieke problematiek in uw organisatie.

Inschrijven voor de workshop of training bijen management

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.

De investering in uzelf door de training 'Bijen Management'

Uw investering in deze open training te Gouda (één dag) bedraagt € 595,- per deelnemer.

Informatie over uw investering in een lezing of in company training wordt op aanvraag verstrekt.

Prijzen zijn exclusief BTW

Koffie, thee en water is inclusief.

Bij deze training wordt een voortreffelijke lunch geserveerd; deze is inclusief.

Contact met het Nederlands Conflictinstituut

Neem voor verdere inlichtingen, een afspraak of offerte op maat direct contact met ons op.

Of bel meteen 0182-602570