Mediation lost conflicten op

Mediation lost conflicten op!

Mediation bij arbeidsconflict, zakelijk conflict  of scheiden? Bel meteen naar 0182-602570 voor een vrijblijvend consult met ervaren Mediator. Mediation bespaart je veel ruzie en veel geld aan ziekteverzuim, stilgelegde projecten of niet betaalde rekeningen en juridische kosten. Maar, mediation staat nog veel meer voor 'het zelf willen oplossen', elkaars belangen willen zien en de communicatie verbeteren of herstellen. Ook kan mediation een positieve rol hebben in exit trajecten, om oprecht uit elkaar te gaan omdat jullie weten dat samen gewoon niet meer lukt. Een goede mediator is daarvoor opgeleid en heeft zich gespecialiseerd, maar is ook ervaren in de context van een conflict om een conflictoplossing te kunnen bewerkstelligen. 

Mediation is goedkoper, sneller en afspraken houden beter stand

Omdat een goede mediator helpt de communicatie op een effectieve manier te laten verlopen, luisteren mensen beter naar elkaars standpunten, twijfels en emoties. Zo ontstaat ook de wil om er uit te willen komen en een conflictoplossing te zoeken in plaats van elkaar te bestrijden met advocaten. Dit 'zoeken naar wat mensen bindt en wegnemen wat hen scheidt' is de inzet van een ervaren mediator om de mediation te laten slagen en een conflictoplossing te creëren. Conflictoplossingen worden dan eerder gevonden en dat scheelt in de uren die een mediator aan de mediation besteedt. Omdat de deelnemers aan de mediation intens hebben geluisterd en hun emoties werden erkend maar niet uit de hand liepen, zullen de afspraken ook met meer overtuiging zijn overeengekomen en daarom beter worden nageleefd, dan op basis van een uitspraak door de rechter.

Mediation bij arbeidsconflict

Mediation zakelijk conflict

Mediation bij echtscheiding

Mediation | Leugendetector

Welke soorten mediation zijn er ?

Er zijn verschillende soorten mediation, waarvoor de mediators van het Nederlands Conflictinstituut zich inzetten, maar wat de verschillende soorten gemeen hebben, is dat het altijd over het gedrag tussen mensen en de communicatie daarbij gaat. Wel is het zo dat mediators zich bij bepaalde onderwerpen meer op hun plaats voelen of meer ervaring mee hebben. 

Welke mediation vorm en mediator past bij jullie ?

Daarom kun je altijd een vrijblijvend intake gesprek hebben met een ervaren mediator, om een inschatting te maken welke mediator qua persoonlijkheid en ervaring het beste bij jullie kwestie past om via mediation op te lossen. Een mediation is namelijk een officieel geformaliseerd proces, waarbij jullie een mediation overeenkomst sluiten en bepaalde regels worden gevolgd. Maar een mediation kan ook meer het karakter hebben van een conflictbemiddeling, waarbij wel de werkvorm van een mediation wordt gevolgd, maar de mediator zich wat minder formeel opstelt.