Mediator, coach en trainer, Frans Hiel
Mediator Frans Hiel is vanaf het begin bij de Mediation Federatie betrokken
Als een van de grondleggers in Nederland heeft hij de Transformatieve Mediation opgezet een vorm van mediation die grote vaardigheid vraagt.
In zijn ogen zijn conflicten altijd kwesties die persoonlijk van aard zijn geworden en dat geldt zowel zakelijk, bestuurlijk als privé. Zodoende dien je dus naar de emoties toe te gaan om iets op te lossen. En daar is niet direct een vast format voor te maken.
Een van de tools daarbij is authenticiteit en lef. Zowel voor de mediator als voor de partijen.
Emoties eisen erkenning, ALTIJD!
Mediator Frans Hiel lost verschillende soorten conflicten op
In zijn eigen praktijk werkt Frans Hiel zowel aan privé als zakelijke kwesties. Hij heeft met afdelingen, teams, directies gewerkt. Van kleine tot en met corporate bedrijven. Vanuit zijn studies Bestuurskunde en Bedrijfskunde coacht en begeleidt hij mensen, van zelfstandigen, relaties, medewerkers, ambtenaren, artsen tot en met een burgemeester.
Steevast handelt hij vanuit de visie dat de emoties leidend zijn en dat privé en zakelijk veelal beiden een rol spelen bij ons allemaal.
Mediator, coach en trainer Frans Hiel begeleidt mensen op bijzondere locaties, zoals tijdens zeiltochten in Griekenland
Frans Hiel navigeert binnen het conflict, coacht en traint !
Naast dat Frans Hiel een begenadigd mediator en coach is, leidt hij binnen zijn opleidingsinstituut professionals op tot transformatief mediator, met een bij het MfN geaccrediteerde basis-opleiding. Dat doet hij inmiddels al ruim 20 jaar. En je kunt hem er nog steeds voor wakker maken.
Frans is directeur van de Fair Trade Organisatie geweest, is docent op de Politie Academie en heeft intussen al enkele duizenden mensen binnen de Nationale Politie, alsmede binnen het (passend) onderwijs getraind en begeleid.
De professionele droom van Frans Hiel?
In het huidige bestel zijn mediation skills meer dan ooit gewenst. Frans zijn droom is dat de gehele politie deze vaardigheden zal bezitten en dat mediation een vast vak wordt in het onderwijs.
Met Frans krijg je dus een betrokken conflictoplosser, die ieders plek en belang onderzoekt en niet voor de kortste slag kiest als het nodig is de diepte van het conflict te verkennen.