Zakelijk conflict oplossenZakelijk conflict oplossen met mediator scheelt veel tijd en geld

Zakelijk conflict oplossen met mediation leidt tot meer tevredenheid

Heb je al gedreigd met een rechtszaak, deurwaarder of incassobureau en helpt dat niet? Ook tussen bedrijven ontstaan meningsverschillen die niet zomaar zijn op te lossen. Je vindt dat je in je gelijk staat en hebt al gedriegd de ander voor de rechter te slepen, of misschien dreigt de ander daar mee. Maar het is onze ervaring dat een rechter bijna nooit iemand volledig in het gelijk stelt en de eis tot betaling van gerechtskosten of schadevergoeding al helemaal nooit toekent zoals geëist. En heb je je al afgevraagd wat dat kost, zo'n rechtsgang? Goede mediation is goedkoper, sneller en de afspraken blijken beter stand te houden. Voorkom dus gedoe en neem meteen contact met ons op om met je mee te denken. Eén mediator is goedkoper dan Twee advocaten en een rechtszaak toch?

Maar wat ging er nou eigenlijk mis in jullie zakelijke relatie

Je begon samen aan iets moois. Een deal of samenwerking die voor beiden zou uitwerken. Maar op een gegeven moment bleken de verwachtingen anders te lopen. Je probeerde te praten maar de ander vindt dat jij fout zit. het begon met enkele brieven tussen de wederzijdse advocaten in de hoop dat de ander jouw standpunt ziet en aan zijn verplichtingen zal voldoen. Bijvoorbeeld een betaling, nakoming van levering of de juiste nakoming van een overeenkomst van samenwerking.

Maar als de druk op de ketel staat omdat je bijvoorbeeld het geld hard nodig hebt, besluit je toch de druk nog meer op te voeren en een kort geding aan te spannen. Nu sta je tegenover elkaar in een zakelijk conflict en schreeuwt de één nog harder dan de ander of schreeuwen jullie via een advocaten en vliegen de juridische kosten de pan uit. Maar wie A zegt moet ook B zeggen toch? Hoe kom je vanuit je emotie weer in de zakelijk modus die een oplossing biedt voor je zakelijk conflict?

De rechter lijkt met uitspraak uit de heup te schieten

Een rechter kijkt namelijk heel anders naar je probleem: Emotieloos en naar de feiten. Is er wel een zwaarwegend belang om je zaak in kort geding te behandelen. Zo niet, dan wijst hij je verzoek in kort geding af. De eerste kosten zijn dan gemaakt, je moet een bodemprocedure starten en je bent nu máánden verder. En wat nu als de rechter dan weer geen geschikte uitspraak doet? Hoger beroep? Want hier gaat het vaak fout.

De rechter gaat je namelijk geen gelijk geven, maar een eigen oordeel vellen en dat hoeft niet persé in jouw straatje te passen. Hij kan je eis toewijzen, maar meestal geeft hij enkele overwegingen en aanwijzingen mee in zijn uitspraak die je danig in de weg kunnen zitten omdat de advocaat van de ander deze per definitie anders gaat uitleggen. Jullie gaan dan beiden roepen dat je hebt gewonnen, maar blijkt helemaal niets opgeschoten en bent bakken aan tijd en geld verloren.

Verbetenheid, 'the point of no return' en gezichtsverlies zijn slechte raadgevers bij een zakelijk conflict

Wat er in de praktijk dan meestal gebeurt, is dat partijen uiteindelijk dan toch maar met elkaar om de tafel gaan zitten. Precies dat wat je meteen al had kunnen of zelfs moéten doen voordat je tienduizenden euro's aan advocaten ging uitgeven. Mediation herstelt de communicatie, je blijft zélf betrokken en staat samen met een mediation professional aan het roer van waar je naar toe wilt, in plaats van je in te graven in een juridische strijd. De blijk weer op oplossingen in plaats van vechten.

Zakelijke mediation is logischer dan procederen, toch?

Laat jij je emoties spreken in plaats van je zakelijk verstand? Want waar gaat het nou eigenlijk om? Dat u weer met elkaar kunt communiceren en tot oplossingen komen, toch? Misschien weer tot overeenstemming kan komen over waarom je eerst met elkaar in zee ging, toch?

Je hebt dus een ervaren mediator nodig die jullie samen verder helpt en ondersteunt bij het weer naar elkaar te luisteren. Een ervaren mediator die zelf bedrijfsmatige ervaring heeft en jullie bijstaat met onderhandelen, en het zien van elkaars belangen.

De juiste mediator bij jouw zakelijk conflict, vergroot de slagingskans

De kennis en ervaring in het zakelijk verkeer van onze mediators helpt de mediation efficiënt te laten verlopen en dat scheelt in de kosten. Je wilt toch geen mediator die niet begrijpt wat zaken doen is of met name echtscheidingen begeleidt?

Het Nederlands Conflictinstituut zal een geschikte mediator voor je selecteren, want net als advocaten hebben mediators verschillende achtergronden en mediation stijlen.

Wij houden van een 'no nonsens' aanpak bij conflictoplossing

Sommige dingen moeten gewoon gezegd worden. Maar de wijze waarop je ze zegt maakt nogal uit of de ander wil luisteren of nog meer met de hakken in het zand gaat

Naast genoemde expertises, is de zakelijke incasso een speciaal vakgebied. Door onenigheid over de uitvoering van een opdracht of verschil in de verwachting ontstaat vaak conflict. Als een partij niet meer willen praten, kan de druk van een incasso soms wonderen verrichten om tóch met elkaar aan tafel te gaan. Ook die druk kunnen we inbrengen, zolang het gesprek maar gaat beginnen.

Wacht niet langer en bel ons voor een vrijblijvende kennismaking en advies