SOCIAL ENGINEERING

Social Engineering

Datum: 11 maart

Bel voor meer informatie naar: 085 06 07 801


WAAROM SOCIAL ENGINEERING LEREN?

Het lijkt alsof dit onderwerp niets te maken heeft met interviewen. Juist omdat men met Social Engineering mensen eenvoudig misleidt.  Met Social Engineering kan men zo hun geheime informatie afpakken. Het is het van belang precies te weten hoe deze mensen te werk gaan.

Zoals de Engelse zeggen: ‘it takes one to know one’. We gaan leren hoe deze mensen werken. We kruipen in de huid van de Social Engineer en gaan daadwerkelijk (geheime) informatie ontfutselen van ons doelwit.

Natuurlijk doen we dit allemaal binnen de wettelijke normen. Met Social Engineering vraagt men op een specifieke manier om specifieke informatie omdat hij op een ‘gewone’ manier deze informatie niet krijgt.

WAT IS SOCIAL ENGINEERING?

Social engineering is een psychosociale aanval waarbij misbruik wordt gemaakt van menselijke eigenschappen als nieuwsgierigheid, vertrouwen, behulpzaamheid en hebzucht om vertrouwelijke informatie te verkrijgen of het slachtoffer een bepaalde handeling uit te laten voeren.

De Social Engineer werkt volgens een bepaald stappenplan. Dit stappenplan zie je hieronder weergegeven.

WELKE EIGENSCHAPPEN HEEFT DE SOCIAL ENGINEER?

De eigenschappen van een Social Engineer zijn: Ze zijn meer acteur dan inbreker, leren hoe mensen reageren door hun gedrag te observeren en manipuleren dit gedrag om te krijgen wat zij willen.

WAT KUN JE MET SOCIAL ENGINEERING?

Na deze dag weet je precies hoe deze mensen te werk gaan en kun je bijvoorbeeld je werkgever adviseren hoe hiermee om te gaan. Met andere woorden adviseren om dit tegen te gaan. Je hebt daadwerkelijk een actie gedaan en weet hoe de theoretische kaders zijn maar ook hoe het in de praktijk werkt. Je praktijkopdracht is daadwerkelijk een succesvolle actie te doen.

De investering voor deze opleiding is € 695,- exclusief BTW en inclusief materialen en lunch.

Bel voor meer informatie meteen naar: 085 06 07 801

Of neem contact op via email : info@conflictinstituut.nl