6-DAAGSE OPLEIDING CERTIFIED INTERROGATION EXPERT CIE® 

Post HBO opleiding interrogation expert

Data: 13, 14, 15, 20, 21 en 22 maart met het examen op 25 maart

Bel voor meer informatie naar: 085 06 07 801


De Post HBO opleiding interrogation expert is geschikt voor vele beroepsgroepen. Deze opleiding kan uitsluitend bij de Leugenacademie worden gevolgd. U kunt hier het erkend interview diploma halen. Na het slagen voor de examens kunt u zich inschrijven in het register van stichting N'Loyd en de titel CIE® (Certified Interrogation Expert) achter uw naam plaatsen. Door deze professionele opleiding te volgen en het geleerde toe te passen bent u in staat veel ellende en fraude te voorkomen. De opleidingskosten zijn hierdoor snel terugverdiend.

Bij het ondervragen van personen komt veel kijken. In veel beroepen worden dagelijks mensen ondervraagd. Of het nu gaat om het interviewen van sollicitanten, of dat het gaat om het ondervragen van een mogelijke verdachte. In vrijwel de meeste gevallen is het goed om de achtergronden van het ondervragen goed onder de knie te hebben.

Het ondervragen begint niet zo maar. In de meeste gevallen is hier al iets aan vooraf gegaan. Het kan zijn dat een sollicitatiebrief de basis vormt om persoon uit te nodigen en hem de juiste vragen te gaan stellen. Het kan ook zijn dat er een schademelding komt van een verzekerde en dit de basis is voor het gesprek. In de opleiding wordt uitgebreid aandacht besteed aan de eerste aanzet. De basis voor de verdere ondervraging is van essentieel belang. Als deze niet goed is wordt het een stuk lastiger om iemand op de juiste manier te gaan ondervragen. Deze opleiding biedt alle handvatten die nodig zijn om een goede ondervraging te kunnen voorbereiden, te begeleiden en zelf uit te voeren.

Uit recent onderzoek (Lotte Smets voor de politieacademie te België) blijkt dat er veel mensen zijn die op regelmatige basis mensen ondervragen. Dit gebeurt zowel in een politiesituatie als ook bij andere beroepen. Uit deze onderzoeken blijkt tevens dat het lang niet in alle gevallen even goed verloopt en dat sommige interviews duidelijk te wensen overlaten. Deze opleiding zorgt ervoor dat mensen die verhoren doen daadwerkelijk meer uit hun gesprekspartner kunnen halen. Daarnaast zullen zij beter instaat zijn de ware intenties bij hun gesprekspartner te ontdekken en beter in staat zijn te bepalen of gesprekspartner misleidend is. Hierdoor zullen interviews efficiënter en effectiever worden waardoor het tijd en geld bespaart. Bijkomend voordeel is dat het voor de gesprekspartner aangenamer wordt omdat er minder druk en pressie hoeft te worden uitgeoefend om tot hetzelfde resultaat te komen.

De doelstelling van de opleiding ondervragingsexpert is het verschaffen van meer inzicht in de psychologie achter het ondervragen. Verder zullen deelnemers leren welke verschillende methodieken er zijn om een goede ondervraging te doen. Zij leren welke methodieken zij het beste in welke situatie kunnen gebruiken. Ook zullen zij kennis maken met verschillende hulpmiddelen en technieken die er tegenwoordig voorhanden zijn. Zo zullen deelnemers in de training meer op de hoogte worden gebracht van de werking van de polygraaf, de schriftelijke analyse technieken en de stemanalyse software. Deze opleiding biedt inzichten op de meeste aspecten op gebied van ondervragingen en zal deelnemers brengen tot het niveau van ondervraging expert.

Na het voltooien van het theorie examen, en de praktijk examens, kan men worden ingeschreven in het register van N’Lloyd wat betekent dat men de letters CIE® (Certified Interrogation Expert) achter de naam mag voeren.

De opleiding bestaat uit 6 dagen verdeeld over 2 weken die overdag worden gegeven. Het is een geschikte opleiding voor deelnemers die naast deze opleiding een vaste baan hebben. De studiebelasting is hierop aangepast.

De opleiding wordt gegeven in Rotterdam en is bedoeld voor:

Rechters, advocaten, politiefunctionarissen, HR managers, medewerkers P&O, sociaal rechercheurs, Handhavers, Verzekeringsexperts, Verzekeraars, Particulier onderzoekers, Security medewerkers, Mediators, Arbo medewerkers, Arbeidsbemiddeling, Douane, Belastingdienst, televisie interviewers en diverse andere doelgroepen.

In de opleiding worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:


Het examen bestaat uit 4 delen:

·        Het theorie examen

·        Het praktijk examen op schrift zetten

·        Het praktijk examen ondervraging

·        De micro expressie test


Wil je na deze opleiding meer leren of meteen doorgaan voor het diploma? Kijk dan eens bij de opleiding met het diploma Master Interrogator

De investering voor deze opleiding is € 1995,- exclusief BTW. De opleiding kan in 10 maandelijkse termijnen worden voldaan voor een toeslag van 5%. Het inschrijfgeld is € 99,-. Deelnemers die ingeschreven willen worden in het register om de titel CIE® te mogen voeren betalen hiervoor rechtstreeks aan stichting N’Lloyd. De registerbijdrage staan op de website van N’Lloyd. Dit bedrag wordt betaald aan stichting N’Lloyd en staat los van de opleiding. Na je inschrijving nemen we contact met je op over welke betalingsregeling jou het beste past.

Bel voor meer informatie meteen naar: 085 06 07 801

Of neem contact op via email : info@conflictinstituut.nl