Preventieve mediation bij starten van bedrijf of samenwerking

Preventieve mediation bij het starten van een bedrijf voorkomt conflicten in een later stadium

Je zit vol met ideeën, plannen en dromen. Jullie gaan een bedrijf beginnen! Avonden lang denk je er over na, gepassioneerde gesprekken, en een bedrijfsnaam die de markt gaat veroveren . In je hoofd ben je al zover, maar dan begint het echte werk! Samen met je business partner ga je aan de slag tot blijkt dat die gedroomde start toch langzamer gaat dan gedacht en jullie over bepaalde zaken toch echt anders denken. Discussies worden ruzies en ben jij nu de enige die nog betrokken is bij wat eerst jullie droom was?

Preventieve mediation en vastgelegde afspraken vooraf, kan een groot conflict voorkomen

Nu denk je er over om uit elkaar te gaan, maar wie koopt wie uit, en hoe zit dat met het geïnvesteerde geld en tijd? Duidelijkheid vooraf had dus veel gedoe kunnen voorkomen! Je had dan de verwachtingen duidelijk gehad over wie wat doet, normale verwachtingen over de toekomst zijn, hoeveel uren jullie wilden besteden en geld wilde investeren. Wanneer en bij welke omzet jullie een fatsoenlijk salaris gingen verdienen . Of en wanneer er personeel zou worden aangenomen, of dat groeien niet het belangrijkste is.

Maar nog veel belangrijker: op welke manier jullie uit elkaar kunnen gaan zonder dat het bedrijf verloren gaat en de ander ook niet meer door kan omdat jij of je zakenpartner niet meer in het bedrijf wil werken of als er schulden zijn?

Bedrijfsrisico bij echtscheiding van een zakenpartner

Wat voor invloed hebben de levenspartners van jullie nu of later op jullie bedrijf? Of je nu een éénmanszaak hebt, een vof of BV, bij een echtscheiding zal waarde van je bedrijf verdampen als jij of je zakenpartner gaat scheiden. Hoe ga je daar straks mee om als dit gaat gebeuren?

En heeft die levenspartner of jouw partner eigenlijk iets te vertellen in jullie bedrijf? Hebben jullie dit vooraf besproken toen je een bedrijf wilde beginnen?

Met preventieve mediation weet je vooraf waar je écht aan begint

In een goed gesprek, begeleid door een deskundige professionele preventieve mediator, ontdek je van elkaar wat jullie échte verwachtingen zijn, waar grenzen liggen en hoe je met elkaar zult omgaan als er moeilijke onderwerpen besproken moeten worden. Het is dan geen verrassing meer als één van jullie een onderwerp wilt bespreken.

Afspraken vastleggen in convenant of vaststellingsovereenkomst

Een professionele preventieve mediator kan jullie niet alleen helpen een goed en indringend gesprek met elkaar te hebben, maar kan jullie ook helpen de gemaakt afspraken op een professionele wijze op te schrijven in een vaststellingsovereenkomst. Zo sluit je met elkaar een contract dat niet alleen over cijfers en geld gaat, maar ook over hoe je met elkaar zult omgaan en van elkaar mag verwachten.

En als er dan iets aan de hand is dat uit de hand loopt, dan heb je de afspraken daarover of hoe je er dan mee zult omgaan in ieder geval vooraf goed vastgelegd!