Scheiden in Maastricht met ervaren Mediator

Scheiden via mediation is een betere, maar ook goedkopere oplossing

Heb je vragen over scheiden of uit elkaar gaan? Bel meteen naar 0182-602570 voor een gratis kennismaking met een zeer ervaren mediator bij scheiden. Door samen voor mediation te kiezen om je echtscheiding te regelen, kies je ervoor om samen oplossingen te vinden in plaats van te strijden via advocaten. Dat is verstandig, want mediation is meestal sneller en dus goedkoper, en ook blijkt dat de afspraken beter zullen worden nagekomen.

Wat is mediation bij echtscheiding?

De definitie van mediation is: "het oplossen van een geschil door de partijen zelf, onder leiding van een onafhankelijke derde". De mediator is opgeleid om in overleg met jullie, alle zaken te regelen die bij een scheiding komen kijken. Het ouderschapsplan, het huis en hypotheek, de alimentatie, pensioenen en boedelscheiding. Samen ga je op zoek naar oplossingen die voor jullie beiden zullen werken. De mediator helpt je weer te communiceren en zakelijke afspraken te maken over de dingen die geregeld moeten worden bij scheiden. Tijdens de mediation is er natuurlijk ook ruimte voor jullie emoties en houdt de scheidingsmediator rekening met de gevoelens van jullie allebei. Bij mediation wordt er meestal afgesproken op neutraal terrein, zoals bij de scheidingsmediator op kantoor. Maar als het niet anders kan is de mogelijkheid dat dit ook bij jullie thuis gebeurt.

Voordelen van mediation bij scheiden

Als je bij scheiden tegenover advocaten aanstelt kom je tegenover elkaar te staan en krijgen jullie allebei niet wat je 100% zou willen bij jullie scheiding. Mediation bij scheiden zorgt ervoor dat jullie allebei voordelen zullen winnen en niet dat er een verliezer en winnaar zal zijn. Bij mediation lossen we samen problemen op, zodat er een win-winsituatie ontstaat. Dit levert het voordeel op dat je ook na jullie scheiding met elkaar kunt omgaan in het belang van de kinderen, je vriendengroep of werk. Vooral als jullie samen kinderen hebben, is het belangrijk dat jullie ook na de scheiding collega ouders zullen zijn in plaats van vechtende exen.

Hoe kies ik een goede mediator?

Een goede mediator is onpartijdig, geeft praktische en duidelijke informatie, analyseert jullie wensen en geeft professionele begeleiding en ondersteuning bij het maken van de afspraken. Zo kom je tot goede oplossingen die ook stand zullen houden na je scheiding. Ook zal een goede echtscheidingsmediator je helpen om te gaan met familie en vrienden die je advies willen geven of partij kiezen. De mediator bewaakt het echtscheidingsproces en de kwaliteit van de afspraken, zodat je geen fouten maakt bij de rechter. Een ervaren mediator moet natuurlijk zijn of haar vak verstaan, maar ook aan de opleidingseisen voldoen. Daarom zijn al onze mediators registermediator, ervaren en hoog opgeleid en voldoen zij aan de eisen van het mediation register.

Welke mediator kiezen?

Iedereen zichzelf mediator noemen en dat is vervelend omdat niet elke mediator dus even gekwalificeerd is. Voorkom dus problemen door voor een registermediator te kiezen. Uiteraard moet het ook klikken tussen jullie en de registermediator, zodat jullie echtscheiding goed geregeld zal worden. Daarom kun je altijd eerst kennismaken met een mediator voordat jullie je echtscheiding door hem of haar laten regelen.