DETECTIE IN GESCHRIFT 

De training Schriftelijke leugendetectie

Datum: 20 Maart

Bel voor meer informatie naar: 085 06 07 801


OVERAL TOEPASBAAR

Als we kijken naar leugendetectie kunnen we dit op vele manieren doen. Zo bestaan er mogelijkheden om leugens te detecteren met gebruik van apparatuur en zonder gebruik van apparatuur. De Leugenacademie specialiseert zich in het achterhalen van de waarheid zonder gebruik te maken van apparatuur. Hierdoor is het overal toepasbaar en is de investering relatief laag.

ALS NON-VERBALE COMMUNICATIE GEEN OPTIE IS

We hebben twee dagen in het programma die zich vooral richt op non-verbale communicatie, het kalibreren en het toepassen van communicatie strategieën waarbij je de ander kunt verleiden tot het vertellen van de waarheid.

ALS MICRO-EXPRESSIES GEEN OPTIE ZIJN

Op een andere trainingsdag leren de deelnemers het gezicht op een andere manier waarnemen. We trainen het zien van micro-expressies, een in het gezicht zichtbare emotie die slechts een fractie van een seconde zichtbaar is. Met behulp van het kunnen waarnemen en interpreteren van micro-expressies is het mogelijk in veel gevallen de waarheid op basis van deze elementen te kunnen achterhalen.

HOE HAAL JE MEER INFORMATIE UIT GESCHREVEN TEKSTEN?

Op de dag schriftelijke leugendetectie leren de deelnemers hoe zij meer informatie kunnen halen uit geschreven teksten. De training schriftelijke leugendetectie wordt nergens in deze vorm in Nederland gegeven. Het grote voordeel van het analyseren van teksten ten opzichte van de andere methodieken is dat je bij het analyseren van teksten maar één ding tegelijk hoeft te doen. Bij het kijken naar lichaamstaal dien je ook tegelijk op de woorden te letten en te bepalen of deze consistent zijn met wat je ziet. Bij het interpreteren van micro-expressies is dit hetzelfde. Als je teksten analyseert hoef je jezelf alleen maar te concentreren op de tekst zelf.

JE HEBT DE PERSOON NIET NODIG OM ZIJN WOORDEN TE ANALYSEREN 

In het begin lijkt het misschien wat vreemd dat je geen persoon nodig hebt om te kunnen achterhalen wat de achterliggende informatie is. Sterker nog, dit kan juist afleiden. We kijken bij het analyseren van teksten uitsluitend wat er in de tekst staat en niet wat je van de persoon weet. Des te minder je van de persoon weet des te makkelijker wordt het analyseren.

VOORDELEN VAN HET ANALYSEREN VAN TEKST

Het analyseren van teksten heeft nog meer voordelen. Je kunt bijvoorbeeld niet worden bevooroordeeld door het uiterlijk van de persoon om wie het gaat. Met name als de verklaring of het verhaal door een andere persoon is gevraagd op te schrijven zal de beïnvloeding wat dat betreft minimaal zijn. Een ander voordeel is dat er bij het interviewen een sterke beïnvloeder is. Dit is namelijk de interviewer zelf. Hij beïnvloed door het stellen van zijn vragen, door zijn aanwezigheid en non-verbale gedrag de geïnterviewde behoorlijk. Hiervan heb je bij de schriftelijke leugendetectie nauwelijks last.

BEWEZEN METHODIEKEN

De training schriftelijke leugendetectie is samengesteld op basis van reeds bewezen methodieken. De methodieken die worden gebruikt zijn overigens niet allemaal wetenschappelijk getoetst. Er is bij de meeste technieken wel meer dan 20 jaar studie naar verricht. De in deze training gebruikte technieken zijn afkomstig van meerdere specialisten op dit vakgebied. Zo wordt er gebruik gemaakt van voornamelijk Amerikaanse en Israëlische specialisten. Veel van wat we onze cursisten leren staat op het programma van de cursus verhoortechnieken van de FBI Academy in Quantico, de Royal Canadian Mounted Police Academy in Ottawa en de cursus verhoortechnieken aan de Nationale Rechercheschool te Brussel.

In het volgende artikel wordt meer uitgelegd over SCAN wat een onderdeel is van onze training schriftelijke leugendetectie.

De investering voor deze opleiding is € 695,- exclusief BTW en inclusief materialen en lunch.

Bel voor meer informatie meteen naar: 085 06 07 801

Of neem contact op via email : info@conflictinstituut.nl