Je hebt ruzie met de VVE, je familie of je werkgever wil je op staande voet ontslaan? Je hebt geen idee hoe je dit moet oplossen, maar liever zonder dure advocaten. Een goed gesprek zou helpen, maar binnen 1 minuut is het alweer ruzie. Wie kan bemiddelen en je écht helpen?
Je gaat scheiden, uit elkaar of je geregistreerd partnerschap ontbinden. Maar kan dat ook zonder de vechtscheiding voor de rechtbank? Waar vind je een ervaren en goede scheidingsmediator? Je ziet door de bomen het bos niet meer. Want, kun je wel in je huis blijven wonen, en de kinderen ?
Hoeveel kost conflicthantering? Je hoort soms enorme bedragen zonder te weten of die mediator of financieel adviseur dat waard is. Je doet geen oog meer dicht. Waar kun je veilig en betaalbaar terecht?
MFN mediation is transparant en eerlijk. Het MfN register controleert de MfN mediator op kwaliteit, ervaring en nauwkeurig werken.
We zijn inzetbaar bij verschillende vormen van conflicthantering in de positie van:
Hier zijn we open in. Het ene traject duurt kort, het andere langer. Maar goedkoop is duurkoop, dat is zeker. Een ervaren mediator heeft minder uren nodig dan iemand die pas begint. Een ervaren mediator weet waarop gelet moet worden en maakt geen kostbare fouten. Een ervaren MfN mediator zal daarom uiteindelijk goedkoper zijn. Je krijgt geen verrassingen meer te verduren.
Neem vooral contact met ons op voor een vrijblijvend en gratis consult, om te bespreken wat je nodig hebt aan conflictoplossing.
Dit is waarom klanten voor ons hebben gekozen
Tijdens de kennismaking bespreken we jouw conflict. We vertellen je wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie en de bijbehorende kosten.
Als je bent getrouwd, of een partnerschapsregistratie waaruit kinderen zijn geboren, dan stelt de wet dat je altijd naar de rechter moet voor een ontbinding. Maar óók dat je je moet laten bijstaan door een advocaat of mediator.
Dat is op verschillende manieren mogelijk.
We ondersteunen je bij:
Lees meer in ons artikel: Wat doet een mediator bij scheiden – Nederlands Conflictinstituut
Als een medewerker zich uiteindelijk ziekmeldt, was er al langer wat aan de hand op de afdeling, tussen collega’s of met de manager. Maar een ziekmelding leidt tot re-integratie. Zo komt de medewerker weer terug in het conflict of brengt het conflict weer met zich mee op de werkvloer.
We helpen eerst weer de communicatie op gang te brengen en het conflict uit de anonimiteit te halen. Door mediation komt het bredere verhaal op tafel. Wat de aanloop tot het conflict was en hoe het conflict zich ontwikkelde en escaleerde. Dat geeft waardevolle informatie over hoe het conflict opgelost kan worden en nieuwe conflicten kunnen worden voorkomen.
Dat leidt tot terugkeer en betermelding, of het besef dat de medewerker niet terug kan keren. We begeleiden dan een netjes exit traject waarbij zo min mogelijk schade ontstaat.
Lees meer in ons artikel: Ziek door conflict – Nederlands Conflictinstituut
Soms zijn familieleden te koppig om wee met elkaar in gesprek te gaan. Een neutrale derde partij kan dan een gesprek op gang helpen waarbij de reflex tot ruziemaken in toom wordt gehouden. Emoties mogen, maar het moet wel ergens toe leiden.
En als iemand ouder wordt kan al een heel traject over de zorg en andere besluiten leiden tot een knallende ruzie over de erfenis. Ineens weet iedereen wat pappa of mamma ‘gewild zou hebben’ of wat er aan wie beloofd was om te mogen erven.
Met professionele financiële kennis en goede gespreksbegeleiding brengen we de ruzie tot een halt en gaan we het weer hebben over de werkelijkheid die moet worden opgelost.
Lees meer in ons artikel: Nalatenschapsmediation Erfenis Bemiddeling – Nederlands Conflictinstituut
Graag bespreken we jouw behoeften tijdens een vrijblijvend en gratis consult. Neem daarom meteen contact met ons op.