Je hebt een zakelijk conflict met een klant of zakenrelatie. De verwachtingen lopen sterk uiteen of de rekening wordt maar niet betaald. Je raakt door het zakelijk geschil geïrriteerd of misschien wel nerveus, omdat het je imago of liquiditeit beïnvloedt. Maar meteen met je zakelijke conflicten naar de rechter stappen of een deurwaarder inschakelen is nu ook weer zo iets.
Bij wie moet je nu zijn om zakelijke conflicten op een meer galante, maar tóch doortastende wijze op te lossen? Kan zakelijke bemiddeling ook zonder officieel mediation traject of arbitrage? Hoe los je jouw zakelijke conflicten buiten de rechtbank op?
We kunnen je coachen bij een conflict, zodat je wel de goede dingen doet, maar zonder dat we in beeld zijn. We kunnen een goed gesprek faciliteren of mediation. Maar we kunnen ook samen met jou op doortastende wijze doorpakken met advocaten of deurwaarder als dat nodig is.
Een professioneel begeleid gesprek geeft ruimte voor ieders belangen. Het gaat in op wat er speelt en waar dat nou eigenlijk vandaan komt. Hoe kijken jullie naar de kwestie en hoe komt het dat daar verschillen in zijn ontstaan? Welke mogelijke oplossingen zijn er? Neem daarom meteen contact met ons op voor een vrijblijvend consult. Dan kun je weer snel verder.
Dit is waarom klanten voor ons hebben gekozen
Doe onze gratis M3-fases conflictscan en ontdek direct wat je zelf kunt of waar je hulp bij nodig hebt. Je bent dichter bij de oplossing dan je denkt.
Tijdens de kennismaking bespreken we jouw conflict. We vertellen je wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie en de bijbehorende kosten.
Zo wordt er bijvoorbeeld geen mediationovereenkomst opgesteld. Dat geeft de bemiddelaar wat meer de ruimte om zich als conflictbegeleider op te stellen, als conflictmanager. Aan de rol van officieel aangestelde mediator zitten namelijk gedragseisen verbonden en zal de mediator zich niet in een adviserende rol kunnen plaatsen. Zo kan de mediator de mogelijk aanwezige kennis niet uit zichzelf delen. De mediator blijft namelijk altijd neutraal en onpartijdig.
Bij het Nederlands Conflictinstituut zetten we alleen maar ervaren bemiddelaars in. Dat zijn vaak mediators met een zakelijke achtergrond, zodat zij zich goed kunnen inleven in bedrijfsprocessen en dienstverlening. Omdat zakelijke bemiddeling een vrijere vorm van conflictbegeleiding is dan mediation, zal er geen mediationovereenkomst worden gesloten. De mediator zal zich daarom ook niet als ‘mediator’ presenteren, maar als bemiddelaar.
Zo krijg je wel de skills van een mediator, maar ook de zakelijke ervaring en adviesmogelijkheden aan tafel. Dat geeft je meer ruimte tot het vinden van conflict oplossingen en meer creatieve richtingen om samen weer verder te kunne, of in een goede sfeer een project of dienst af te ronden.
Maar soms komen partijen er samen niet uit en hebben ze veel vertrouwen in de bemiddelaar. Dan kan er gevraagd worden om tot een oordeel te komen. De bemiddelaar kent immers de kwestie en wat er allemaal speelt en weet ook dat een gang naar de rechter mogelijk voor beiden slecht kan uitpakken als de rechter de kwestie niet helemaal snapt.
Je kunt dan samen de bemiddelaar vragen een beslissing te nemen die gezien de situatie het best is voor beide partijen. Om daar dan ook een bindende beslissing van te kunnen maken zal de bemiddelaar jullie vragen om eerst een vaststellingsovereenkomst te laten tekenen waarin staat opgenomen dat jullie de bemiddelaar de bevoegdheid geven een beslissing te nemen, maar ook dat jullie die beslissing zullen opvolgen.
Graag bespreken we jouw behoeften tijdens een vrijblijvend en gratis consult. Neem daarom meteen contact met ons op.