Leven in de brouwerij

De team training 'Leven in de Brouwerij' : het brouwen van bier als metafoor voor uw organisatie

Het proces van bierbrouwen is van grote invloed op de output : een speciaal bier, een gerstewijn of bogt.

Met zorg stuurt de brouwer het proces en vertrouwt daarbij op eerder succes in de receptuur, soms gedurende generaties van vader op zoon in de familie doorgegeven.

 

Het brouwen is een natuurlijk proces, met natuurlijke ingrediënten die niet voor 100% beheersbaar zijn.

Dat vraagt om aanpassingen en bijsturing van de brouwer tijdens het brouwen. De ene keer de receptuur herzien en soms onverwacht genieten na een eigenlijke mislukking. En wat als de receptuur in de volgende generatie van vader op dochter overgaat of de winstdoelstelling van een investeerder de kwaliteit onder druk dreigt te zetten? 

 

'Leven in de Brouwerij' : een team training gekoppeld aan een interactieve workshop bier brouwen

Werken aan uw team met de nodige ontspanning en uw zelf gebrouwen bier met eigen etiket als resultaat?

Een mooiere afsluiting van een interactieve training met uw bedrijf, team, afdeling of bestuur, is bijna niet denkbaar.

Zo kunt u het resultaat van uw heidag op het etiket van uw eigen bier aan uw medewerkers of doelgroep communiceren. Gegarandeerd dat uw boodschap aan hen gelezen wordt!

 

Welk resultaat biedt de team development training 'Leven in de Brouwerij'?

 

U vindt antwoorden op vragen die over de echte belangen gaan, de sociale dilemma's die daarbij spelen en voorbijgaan aan het organogram. 

Want denken en communiceren hoeven niet parallel te lopen aan wat er in werkelijkheid in uw organisatie wordt begrepen en uitgevoerd.

 

U krijgt aan de hand van de verschillende fases van het brouwproces inzicht in hoe uw team omgaat met:

 

Inhoud van de team training 'Leven in de brouwerij'

 

U wordt in de oude brouwerij 'Den Gouwen Aar' aan de gracht in Gouda ontvangen met koffie of thee en wat lekkers. Na de 'check in' gaan we aan het werk en helpt de trainer u de kwestie waaraan u wilt werken helder te krijgen en te transformeren naar het brouwproces. Hij wordt hierbij ondersteund door de brouwer. 

Samen besluit u welk bier of bieren u gaat brouwen, welke ingrediënten daarvoor nodig zijn en wie welke taak en rol op zich neemt. Staat uw organisatie voor een lichte pils, of past het karakter van een zwaarder speciaalbier of gerstewijn meer bij uw organisatie? Kiest u voor een beproefd recept van de brouwer, of durft u te experimenteren met de kans op mislukking maar wellicht op een doorslaand succes? Wie zorgt er voor de marketing van uw bier en wie voor de operatie? En, maakt u gebruik van de diversiteit in uw groep om tot het best mogelijke product of opbrengst te komen?

 

Lunch

 

Tussen de middag verzorgen wij natuurlijk een uitstekende lunch voor u.

Geeft u even de specifieke dieetwensen door?

 

Een team  training gericht op de opbrengst

 

Na de lunch gaat de trainer verder met de theorie en verschuift langzaam het accent verder op naar de produktiefase.

Opbrengst: +/- 100 x flesjes 'custom brewed' , inzicht in uw team en véél plezier!

 

Bierproeverij

Na gedane arbeid is het goed bier proeven! Als de trainer met u de dag evalueert en u uw doelstellingen voor de komende weken bepaalt, bereidt de brouwer de afsluitende bierproeverij voor. Voor hen die dat wensen bereiden we een BOB proeverij voor.

 

Werkwijze en leerstijl in de training 'Leven in de brouwerij'

De werkwijze kenmerkt zich door korte inleidingen, opgevolgd door een fysieke activiteit die voor het brouwproces nodig is. Voortdurend worden koppelingen gemaakt met de praktijk.

 

Groepssamenstelling van de incompany training

Deze training is bedoeld voor groepen tussen de 8 en 15 personen uit één organisatie (incompany).

Vooraf bepalen we met u de doelstelling voor de dag en passen de training daar zoveel mogelijk op aan.

Zo kunnen we aansluiten bij een thema of specifiek aandachtspunt.

 

Omdat het zes weken duurt voordat uw bier voor consumptie gereed is, maken we daarvan gebruik door een evaluatietraining van een dagdeel in te plannen. Met de trainer evalueert u de voortgang en verankering van uw doelen in uw organisatie en bespreekt u de successen en struikelblokken aan de hand van de theorie.

 

Als hoogtepunt  krijgt u bij deze gelegenheid uw eigen bier overhandigd!

 

Groepssamenstelling van de open training

 

U kunt ook persoonlijk deelnemen aan de training door u aan te sluiten bij anderen die zelfstandig de training willen volgen. Dit is het principe van de open training. U werkt dan aan uw persoonlijke doel en ontvangt daarbij feedback van de trainer en de andere deelnemers. Door hun verschillende achtergronden en functies profiteert u van een geheel frisse kijk op de situatie waaraan u wilt werken.

 

Vooraf wordt u door ons gebeld om uw leerdoelstelling in een persoonlijk intakegesprek met u door te nemen.

 

Wij streven naar een groepssamenstelling met een diversiteit in achtergrond en werkomgeving om zo het leereffect te vergroten. De meeste deelnemers werken op middelbaar en hoger niveau en zijn afkomstig uit het bedrijfsleven en de overheid. De groepsgrootte varieert van minimaal 8 tot maximaal 12 deelnemers.

 

Zes weken later staan er 5 flesjes zelfgebrouwen bier voor u klaar, die u kunt ophalen in de winkel.

 

Duur, data en locatie van de open training 'Leven in de brouwerij'

De open training 'Leven in de brouwerij' bestaat uit één dag en kent meerdere startdata per jaar.

Duur trainingsdag: 9.00 - 17.30

 

De investering in uzelf

De investering in uzelf met deze waardevolle open training, bedraagt € 495 ,- excl. BTW

Contact

Neem voor verdere inlichtingen, een afspraak of offerte op maat direct

contact met ons op. Of bel meteen 0182-602570